AdrianCine sunt eu si ce fac? Voi încerca in cele ce urmeaza să clarific unele aspecte. Viața mea are o componentă publică, una semiprivata și una total privată. Nu doresc să facă paradă de cunoștințe sau rezultatele mele in practica așa că voi enumera doar câteva fapte.Pentru cei curiosi, nu nu sunt toate trecute aici.

CURRICULUM VITAE

nume       Adrian Tautan
cetăţenia Română

Educaţie

 

Liceu
Nicolae Balcescu Liceul – Cluj Napoca România (matematică și fizică)
Universitate
Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, România – Management, Marketing si Resurse Umane

In legatura cu artele martiale

– Asociația Română de Wushu  – instructor de Wushu (1996)

– International Wing Chun Institutul Hong Kong – Wing Chun instructor (2002)

– DUMAA -Dumaguete Filipine – arnis / escrima Instructor nivelul 4 Centura Neagra

– Asociația Internațională de Wushu de la Beijing – Wushu 4 Duan 2013

activitati profesionale

1999 – 2000 –  Unimet produse siderurgice Cluj Napoca – Romania
– Economist
– Manager de asigurare a calității pentru departamentul comercial

2000 – 2002 – Președinte Fundatia Cristian

2007 – 2009 – Director Variety S.R.L – imobiliare și societate comercială

2000 – prezent  – presedinte si instructor sef -Club sportiv  Nei Kung si Dumaa Eskrima International

2010 – prezent  – lector –  Capital Normal University Beijing, China

– 2013 – prezent  – Director AVT.ltd HONG KONG
sourcing, negocieri contracte și audit

______________________________________________________________________________

cropped-adrian_wing_chun2.jpg

Aceasta este un site de arte martiale si evolutie personala asa ca voi continua cu cateva ganduri legate de evoulutia mea martiala.

Am început cu judo, de care m-am indragostit la prima vedere. Dragostea a fost scurta insa, si din cauza unei accidentari destul de grava la ochi a trebuit să renunț.

La ordinul medicilor practicarea  orice fel de sport in afara de mers cu bicicleta a fost exclusa. Prin urmare, m-am trezit la 17 ani fiind în stare să fac exact 5 flotari și biceps cu  greutatea considerabila de 10 kg.

Cu toate acestea insa vazusem toate filmele de tip Kungfu și karate la acel moment si visam imposibilul. Frustrarea absolută m-a determinat să arunc pe fereastră toate temerile mele plus sfatul doctorilor, astfel am ajuns in sala de  Wushu a lui Shifu Florin Szondi. Am studiat aici Changchuan, Taijiquan si Qigong. După un an, în care lesinam efectiv la antrenamente încrederea mea a început să crească. In 3 ani am fost în stare să execut toate loviturile din saritura si acrobatiile din Wushu la nivel destul de bun ca sa fiu selactat pentru demonstratii si competitii.Am ajuns la 100 de flotari. Am început sa lupt, si am ajuns suficient de încrezător pentru lupta  împotriva practicantilor de Shotokan, Taekwondo si Karate Kyokushin (MMA inca nu exista in peisaj la acel moment). Uneori am pierdut uneori am câștigat.
Am intrat practica Wing Chun în 1997 , după 2 evenimente foarte importante în viața mea: un seminar cu un maestru Shaolin Shi De Chan și o bătaie pe care am luat pe stradă. Am realizat la acel moment ce anume ar trebuie sa urmaresc in kung fu daca vreau sa practic o viata intreaga.Am renunțat la toate loviturile fantastice si acrobatii în schimbul simplitatii și eficienței intr-un timp cat mai scurt. Sincer vorbind, la acel moment, m-as fi apucat de de box, dar am fost îngrijorat de faptul că toate loviturile luate in cap imi vor agrava accidentarea. In consecinta, am devenit un fanatic al Wing Chun și am vizitat fiecare instructor pe care l-am putut găsi în zonă. Am început cu sistemul Leung Ting în România, apoi Ungaria. Am avut o scurtă întâlnire cu Wing Chun vietnamez (Shifu Radu Baban) insa eram totusi nemultumit de viziunea instructorilor din zona. In cele din urmă am găsit persoana care ma acceptat ca elev personal, SiFu DONALD MAK  (Hong Kong – International Wing Chun Institure). Am locuit în Hong Kong în toatal aproximativ un an, l-am vizitat de asemenea în mod regulat pentru a imi imbunatati cunoștințele si mai apoi pentru a face schimb de experiente. Si ziua de azi, avem o relație foarte apropiată.

Am primit certificatul de instructor în 2002. In general insa nu am avut nici un interes în diplome, grade, centuri sau premii așa că am primit primu meu grad oficial (4 Duan Wushu), de abia în 2013, în Hong Kong in urma unui examen si a castigarii unui concurs international de Wushu. Am fost mai interesat de aspectele practice ale artei decat in acumularea de diplome.

In acest timp am inceput sa fiu tot mai interesat in lupta cu armele si practica in conditiile actuale.  Doi dintre elevii mei in sistemul Wing Chun practicau deja arte martiale filipineze  astfel încât interesul meu a crescut suficient de mare pentru a decide sa imi  mut resedinta în Filipine în anul 2009 pentru a studia în profunzime sistemul. Am locuit aproximativ un an și jumătate de ani în orașul Dumaguete studiind cu Ike Willaflores și studenții săi Jojie Campos și James Rocaberte ambii campioni mondiali pe reguli WEKAF.

De la începutut inca   am fost interesat de asemenea de Qigong si Yoga ca fundament pentru artele marțiale.Mi-am dat seama că artele marțiale ar trebui să ne facă mai puternici și singura modalitate de a continua practica chiar și atunci când vom ajunge la o vârstă înaintată este printr’un accent pus pe o baza energetica interioara. Din cauza unor accidentari destul de grave (discuri herniate, picior rupt, rupturi de tendon) am ajuns să realizez cât de important este acest lucru. Accidentarile si mai apoi capacitatea de vindecare si de recuperare de fapt, s-au dovedit inca o data că Qigong-ul și Yoga funcționează.

Se ridica de asemenea inrebarea dacă am avut vreodată o luptă adevărată. Da, am avut. Au existat mai multe sesiuni de “sparring prietenos” în timpul zilelor mele Wushu cu oamenii din alte cluburi, apoi unele “provocări” după ce am deschis sala mea și oamenii au vrut să vadă ce este acest stil ciudat numit Wing Chun. Am avut accidente violente prin baruri bar și cateva pe strada. Am fost atacat cu cuțitul și chiar provocat la o luptă cu sabia in China(neascutita spre norocul meu si mai ales al oponentului). Sunt departe de a fi o persoană violentă, nu imi place violenta, și încerc să dezamorseze conflictul potențial prin comunicare verbala in loc de comunicare cu pumnul. De cele mai multe ori funcționează. Ego-ul și dorinta de a dovedi ceva cuiva nu mai sunt deloc importante pentru mine.Imi dorsec doar să pot practica pentru o perioada cat mai indelungata si o accidentare stupida mă poate opri de la a face ceea ce îmi place. Am facut cross training cu practicanti de Muai Thai , BJJ, Taekwondo, Karate, și imi pare sincer rau ca nu am suficient timp sa studiez toate artele pe care le consider interesante. Numai o persoană minte închisă ar respinge ceva bun doar pentru că nu mai face parte din “tradiție”. Pe de alta parte insa nu as recomanda nimanui sa se apuce de 10 lucruri deodata pentru ca nu va face bine nici unul.

inapoi la meniul principal